Annonce

Annonce

Medlemmerne stemmer ved generalforsamlingen 2018

Vi har fremsendt forslag til årets generalforsamling i ØL om nedsættelse af et fagligt forum som alternativ fornyelse. Gruppen bag et fagligt forum er sammensat af fagudvalgene plus fem personlige medlemmer valgt af GF. Arkivfoto: Jakob Brandt

Forslag til Økologisk Landsforening: Opret et fagligt forum

DEBAT: I stedet for at ændre strukturen i Økologisk Landsforening som foreslået af bestyrelsen, foreslår vi, at man opretter et fagligt forum.

Af: Karin Stavnskær, medlem af svineudvalget i ØL, Kristina G. Due, formand for ulandsudvalget i ØL, Ole Sørensen, medlem af kødudvalget i ØL

Igennem et årstid har vi debatteret bestyrelsens forslag til fornyelse i form af et repræsentantskab. Heri argumenteres med at fagudvalgene vil komme tættere på det politiske arbejde. Men formandsmøder og det stormøde, der samler alle folkevalgte en gang om året, forsvinder, hvilket vi ser som en uheldig indskrænkning af udveksling på tværs af fagudvalg. Fagudvalgene er den vigtigste del af foreningen og skal styrkes.

Derfor har vi fremsendt forslag til GF om nedsættelse af et fagligt forum som alternativ fornyelse. Gruppen bag et fagligt forum er sammensat af fagudvalgene plus fem personlige medlemmer valgt af GF.

Fagligt forum afholdes to gange årligt. Forårets faglige forum er en workshop for udvalgsmdl. med debat om kommissorier og projekter, planlægning af formandsmøder m.v. Efterårets faglige forum er en event med fokus på inddragelse af øvrige medlemmer i foreningen, rekruttering af nye mdl., politiske tiltag og udvikling af økologi og forening.

Flere artikler fra samme sektion

Et friere liv er et rigere liv

LEDER: Det er ikke bare en naiv, smuk tanke, når økologien taler om naturlighed for dyrene; forskningen viser, at flere behov hos dyrene bliver tilgodeset, når de har mulighed for at komme ud.

04-05-2022 4 minutter Leder,   Dyrevelfærd

Vi ser kun én vej frem: forbyd brugen af syntetiske sprøjtegifte på alle landbrugsjorde

DEBAT: Flaskevand kan blive vores virkelighed, hvis vi bare bliver ved med at fortynde os ud af problemet og ikke kommer sprøjtegiftene i vores drikkevand til livs, skriver Sybille Kyed, ØL.

06-04-2022 4 minutter Debat,   Pesticider

Det er en udfordrende tid, vi står i

LEDER: Krigen i Ukraine har vækket minder om tider, vi troede var ovre. Lige nu prøver vi i fællesskab at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores ukrainske medborgere.

01-04-2022 4 minutter Leder